Opskrift J

Julepunch 20 glas.

Ingredienser: 
2 flasker rødvin.
2 kopper granuleret sukker.
2 strøgede teskefulde honning.
2 citroner, en halv,revet muskatnød.
1 liter meget varmt vand.
4 skiver appelsin.
2 omhyggeligt skrællede æbler.

Fremgangsmåde:

Varm vinen, sukkeret, honning, citronskiverne og muskaten i en gryde til op imod de 60º. Kom det varme vand i. hæld det over appelsin og æbleskiverne.

Julevin 16 glas

Ingredienser:
2 flasker tør rødvin.
Saften af en citron.
¼ liter gin.
¼ liter sherry.
Flere flasker dansk vand.
Agurkeskiver, myntekviste og nogle maraschinobær.

Fremgangsmåde:

Bland ingredienserne, garner med frugten. Serveres ved stuetemperatur lige efter tilberedning.

Jordbær.

20 kg. jordbær
Vingær:                          Portvin/ Madeira / Tokayer
Perlemelis /mørk farin:                5,5 kg.
10 g gæringssalt
50 g citronsyre

Denne vin får en meget fin aroma af jordbær. Især Tokayer-gæren er god til jordbær. Hvis man ikke har jordbær selv, er det en temmelig dyr opskrift. Den kan gøres billigere ved at erstatte halvdelen af jordbærrene med æbler.