Cider, krydret.
Ingredienser:
6 strøgne teskefulde honning.
2 liter lagret cider.
1 stang kanel.
1 citron.
Fremgangsmåde:
Opløs honningen i cideren over svag varme. Kom kanel, citronskal og citronsaft i Citrusfrugterne citron, appelsin, lime, grapefrugt og mandarin er glimrende til at lave vin af og har en forbløffende naturlig tilpasningsevne, så de er lige gode som søde eller tørre, som spinkle eller fyldige, som lette eller kraftige vine
Cider, original engelsk
Alkoholprocent: ca. 6%
Ingredienser:
ENTEN:
10 kg. æbler, sure (pr. kg. 0,65 l. saft, 80 g. sukker og 7 g. syre)
ELLER:
12 kg pære ( pr.kg. 0,70 l. saft, 90 g. sukker og 3 g. syre)
FÆLLES:
16-18 liter vand
Ca. 3,5 – 4,5 kg sukker
1 brev enzym
4 g. svovl
Fremstilling:
Til fremstilling af engelsk cider skal der ikke anvendes ballon, men alene gærkarret.
Kernerne fjernes, frugten findeles og overhældes med ca. 16-18 liter spilkogende vand, så frugten lige er dækket.
Når massen er afkølet til 25° C , tilsættes enzym og 4 g svovl.
Massen står overdækket i 7-8 dage og i den periode har frugten selv startet gæringen.
Mosten hældes gennem fintmasket dørslag, hvorefter sukkeret tilsættes.
Der anvendes ½ kg sukker pr. liter siet saft.
Sukkeret opvarmes i noget af den siede saft, indtil det er opløst, MÅ IKKE KOGE!..
Når sukkerlagen er afkølet til 25°C . blandes den godt med den øvrige saft.
Hældes på flasker der lukkes med vatprop. Flaskerne stilles køligt (ca. 10°C) i 6-8 dage, hvorefter de proppes.
Modning: Kan drikkes efter ca. 2 måneder.
Lagring: Kræver ingen, men skal drikkes rimelig hurtigt på grund af det lave alkoholindhold
Citronvin.
Ingredienser:
3/8 liter frisk, siet citronsaft.
Skallerne af 5 citroner, tyndt skrællede.
En stor kop, kold, stærk te.
4 gram pectolase.
En steriliserende tablet.
Sauternegær og næringssalt.
3½ pund sukker.
Fyld op med vand til der er 4 liter.
2 pund sultanas.
Fremgangsmåde:
Den samme som ved appelsinvin. Citronvin er let og ret spids, men velsmagende.
Copyright 2020 - vinopskrifter.dk