Opskrift I

Ingefærvin.

Ingredienser

90 gram friske ingefær.

2 appelsiner.

½ pund rosiner

4 liter vand

15 gram cayenne  essens.

3½ pund sukker.

15 gram vinsyre.

1 kop stærk te.

Granuleret bagegær og næringssalt.

Fremgangsmåde:

Skræl frugterne forsigtigt og tyndt, undgå det hvide inden for skallen. Hæld skrællerne sammen med appelsin  og citronsaften og de hakkede rosiner i en stor skål. Få vandet i kog og kom sukkeret og de godt mosede ingefærfrugter i det. Lad det hele koge i en halv time. Lad det derefter køle af til ca 22º , hæld brygget over frugten og rosinerne, kom cayenne, te, vinsyre, gær og næringssalt i. Rør godt rundt. Dæk tæt til og lad mosten gære i 10 dage. Si og hæld derefter mosten i ballon med fadeprop og gæringsrør. Omstik og hæld på flaske, når vinen har klaret af.